Biowash(my)balls

Motto: Dacă deschizi o cutie cu râme, ai întotdeauna nevoie de una mai mare pentru a le închide la loc. Am mai văzut pomenit obiectul ăsta prin unele locuri, dar nu l-am băgat prea mult în seamă – nu mă agit, de felul meu, cu variate care circulă peste tot (şi mai ales la emisiuni „ştiinţifico-educative” de tip teleshopping), aşa că aveam o idee destul de vagă despre el. Dar azi, dis de dimineaţă, m-am trezit cu o vecină care găsise un fel pliant publicitar în cutia poştală, se entuziasmase instantaneu şi apela la mine să-i arăt cum să comande obiectul pe Internet. „De când îl căutam! Trebuie să funcţioneze, l-am văzut şi în show la Beppe Grillo.” (Beppe Grillo e un fel de Gică Contra italian, o combinaţie de Vadim Tudor şi nebunul regelui, pe cât de vehement pe atât de credul şi ignorant.) „Calmati, cara mia!” Mi-am făcut un pic de timp să scobesc pe net după obiectul în cauză şi am găsit repede (long live Google!) situl de prezentare Biowashball. Nici n-am îndrăznit să-mi închipui ce ditamai lada de râme mă aşteaptă acolo! […]

Apă chioară la un pol chilu’

Au botezat-o QlariviaTM şi au supranumit-o ba „apă imaculată”, ba „apă vie”. Se vinde în sticle de 0,5 L, la preţul de „numai” 12-14 lei (!) bucata – dar sănătatea nu are preţ, aşa se spune. „Apa imaculată” are diverse efecte benefice, în general grupate vag sub sintagma „menţine starea de bine”, singurul enunţat în clar fiind că încetineşte îmbătrânirea. Este un nou produs miraculos care face şi drege şi pe care, din cauza legislaţiei prea neîngăduitoare din România sunt nevoiţi să-l comercializeze ca „apă potabilă” în loc de „medicament”, aum s-ar fi dorit.

Apă uşoară, apă grea

De pe situl ApaSaracitaInDeuteriu.ro aflăm că: […]

Mâna fetusului

Fotografia ce a făcut înconjurul lumii: La 21 de săptămâni, mânuţa unui fetus strânge degetul medicului” – titrează Ziua online în 4 noiembrie, continuând: „Fie că aţi primit fotografia pe mail, fie că aţi vazut-o, pe Internet, în paginile presei internaţionale, instantaneul în care o mânuţă de bebeluş iese din burta mamei şi se agaţă strâns de degetul unui medic v-a impresionat, cu siguranţă.

Am citit articolul cu puţin timp urmă şi, ca să fiu sincer, hoaxmetrul mi-a sărit în zona roşie imediat ce-am văzut titlul. Eliminând senzaţionalul din titlu şi dezvoltând puţin, „traducerea” ar fi ceva de genul: un făt de cca. 5 luni îndeplineşte o acţiune motorie voluntară şi coordonată care, bomboana pe colivă, mai este în general şi considerată un gest de afecţiune. Impresionantă imagine, trebuie să recunosc.

Despre ce e vorba?

În 1999, fotoreporterul Michael Clancy a fost de USA Today contactat pentru a realiza fotografii în cursul unei intervenţii intrauterine asupra unui făt ce urma să se numească Samuel Alexander Armas, pentru corectarea unei malformaţii a coloanei vertebrale numite spina bifida. Operaţia urma să fie efectuată la Centrul Medical al Universităţii Vandebilt, Nashville, Tennessee, SUA, de către chirurgul Joseph P. Bruner. La un moment dat, după ce intervenţia era practic terminată, urmând ca uterul să fie închis şi repus la loc în interiorul corpului viitoarei mame, fătul ar fi scos mâna şi l-ar prins pe chirurg de deget, fotograful fiind atât de surprins încât abia a reuşit să acţioneze la timp declanşatorul. […]