„Îndreptar pentru spovedanie” adnotat — 1. Păcatele trupului

Recent, pe un alt blog am dat peste un alt dreptcredincios semianalfabet care a început să tune şi să fulgere împotriva, respectiv să le plângă de milă homosexualilor (mie, în speţă) pentru păcatul în care trăiesc şi ostracizarea la care sunt supuşi şi pedepsele care-i aşteaptă din partea bunului Dumnezeu (în numele iubirii şi bunătăţii absolute, evident) şi să se erijeze în medic declarând ex cathedra că e o boală.

Printre argumente, înafară de alăturări pompoase de cuvinte de genul „frumuseţea firească a bărbatului căruia îi plac femeile” (adică dacă îţi plac bărbaţii eşti urât, ai înţeles?), îmi argumenta că perversitatea femeilor e mai mare decât perversitatea bărbaţilor.
Un argument destul de straniu, venind din partea unui bun creştin şi adus tocmai împotriva „perversităţii” (!), dar care reflectă şi imaginea de „sursă a păcatului” pe care o are femeia în dogmele creştine şi confuzia ce domneşte în mintea bunilor creştini. Să vedem… homosexualitatea e „păcat în ochii Domnului”, nu-i aşa? Ca multe altele asociate sexului şi aproape oricărei plăceri de o dogmă opresivă şi hedonofobică.

Este în general cunoscut că BOR reţine ca fiind păcat orice formă de sex înafara celui între soţi. Şi gata? Nu. Pe de-o parte, tinând cont că orice păcat nemărturisit te cam trimite tot în iad, trebuie să ai foarte mare grijă. Pe de alta, e puţin mai complicat decât „e voie doar între un bărbat şi o femeie care sunt căsătoriţi„.

Hai să luăm deci, dintr-un Îndreptar pentru spovedanie tot ce se referă la sex. (E recomandat ca păcătosul să noteze pe hârtie ce păcate a făcut din cele înşiruite şi apoi să-i spună popii – eu aş recomanda să printeze lista şi să încercuiască „variantele corecte”, e mai simplu.)

 1. N-am pastrat curatie cu sotul (sotia): miercuri, vineri, sambata, duminica, luni; in cele 4 posturi de peste an; in timpul sarcinii si al ciclului lunar; 40 de zile dupa nastere.
  Deci ai voie să „ţi-o pui” doar marţea şi joia. Şi nu oricând. Din cele 52 de săptămâni ale anului scădem cele patru posturi mari de peste an etc. şi rămânem, probabil cu vreo 30-35 de săptămâni, deci 70 de zile. Din care probabil cel puţin un sfert pică când ţi-e femeia „pe ciclu” şi alt sfert când e ziua vreunui sfânt, şi rămâi cu vreo 30-35 de zile (din 365). În rest trebuie să rabzi. (Oho, şi în posturile cele mari rămâi stătut cu lunile! Aleluia!).
 2. N-am pastrat curatie cu sotul (sotia) cu acordul lui (ei), ci fara, incat putea sa cada in pacatul preacurviei.
  Hopa, acum şi dacă taci şi rabzi e păcat? Ba chiar eşti tot tu de vină dacă din cauză că te păstrezi curat(ă) în ochii Domnului, soţul sau soţia te înşeală? Se complică treburile…
 3. Am luat pastile anticonceptionale, am folosit spermicide, ca sa nu fac copii.
  „Mergeţi şi vă înmulţiţi”… ca iepurii! Că neamul omenesc trebuie să populeze pământul până ce n-o mai fi spaţiu şi mâncare destulă pentru toţi. (Şi atunci Dumnezeu o să aibă grijă de noi şi o să creeze un alt Pământ, cum îmi explica recent o cre(ş)tinoidă – că de aia se mai moare şi acum de foame pe un sfert din planeta asta pe care o avem deocamdată…)
 4. Am facut pacatul onaniei ca sa nu fac copii, adica: am folosit prezervativ sau am varsat samanta afara ca barbat, iar ca femeie am folosit diafragma. Nu erau şi spermicidele tot onanie? Sau alea erau direct crimă, că de, omorau bieţii spematozoizi. Şi prezervativele… da, este interzis să le foloseşti. E mai bine în ochii Domnului să te procopseşti cu HIV, gonoree, sifilis sau mai-ştiu-eu-ce, că faci un păcat mai puţin. („Şi a văzut Dumnezeu că este bine.„)
 5. Am facut avort. Ca barbat, am dat voie sotiei sa faca avort.
  1) Da, pe de-o parte e mai bine să faci copilul chiar dacă n-ai din ce trăi nici tu şi, eventual, ştii că se naşte oligofren, hidrocefalic sau mutilat, fără mâini, fără picioare sau chiar fără creier – e bine pentru el, pentru că viaţa e sfântă, e un păcat în ochii Domnului să iei o viaţă, iar copilul trebuie să-l slăvească pe Dumnezeu pentru darul divin de a plăti păcatele bunicilor (până la a patra generaţie, bla-bla-bla). 2) Bărbatul e stăpânul femeii, că de aia femeia e pusă la lista posesiunilor în Decalog, alături de casă, vacă şi sclavi… dar de când invers?
 6. Am folosit sterilet ca sa nu fac copii (steriletul provoaca avort).
  Da, că viaţa începe şi este sfântă încă de la concepţie, dinainte să plece ovulul fecundat la plimbare. Aş fi curios exact în ce moment se pogoară Duhul Sfânt? Când spermatozoidul atinge ovulul, când îl penetrează, când acesta se opacizează, mai târziu? Dacă mai târziu, în care din zecile de etape ulterioare (şi cunoscute, graţie microscoapelor şi geneticii).
 7. M-am impreunat cu sotul (sotia) de mai multe ori in 24 de ore.
  Ah, deci nici măcar în alea 30 de zile pe an n-ai voie decât o singură dată! Dar… fiecare împreunare după prima este un păcat separat sau este vorba de un singur păcat, acela că depăşeşti limita de 1? (Ultima variantă e mai suportabilă, măcar aşa ai 30 de zile pe an în care să te fuţi pe rupte de la 00:01 la 23:59 şi faci doar un singur păcat.)
 8. M-am impreunat cu sotul (sotia) in diferite pozitii,ca animalele.
  Luaţi aminte, numai în poziţia „clasică”, nu ca animalele, bestii nesătule ce sunteţi. (Şi eu ce mă fac? Că-mi place doggy-style!)
 9. M-am impreunat cu sotul (sotia) in vazul sau auzul copiilor mei, crezand ca sunt mici si nu stiu.
  Nota bene: a se închide uşile cu cheia şi a se izola fonic dormitorul.
 10. Am curvit. Am preacurvit.
  Ăăă… N-am reuşit încă să găsesc undeva, în clar diferenţa dintre curvie şi preacurvie. Peste tot, plin de variante contradictorii: ba sex premarital, ba extramarital, ba doar să priveşti şi să doreşti ba… Da’ hotărâ-ţi-vă, fraţilor odată! Prea multă confuzie.
 11. Am ganduri de desfranare cu persoane de sex opus sau de acelasi sex. Cand imi vin aceste ganduri, nu le departez, ci ma indulcesc cu ele, desi n-as vrea sa fac pacatul.
 12. Am ganduri de desfranare cu persoane de sex opus sau de acelasi sex. Cand imi vin aceste ganduri, nu le departez, ci ma indulcesc cu ele, desi n-as vrea sa fac pacatul.
 13. Am preacurvit cu ruda, fin, nas, var, frate, fiu, fiica, nepot.
  Da, deci cu rudele, reale sau imaginare (naş, fin) n-ai voie să preacurveşti. Bine că am stabilit asta. (Dar să curveşti ai voie? Că de aia nu se spune nimic, şi clar există o diferenţă. Sau nu?)
 14. Am gandit sa preacurvesc sau chiar am preacurvit cu preot, preoteasa, calugar, calugarita.
  Am stabilit, deci, odată pentru totdeauna măcar un lucru: preacurvia NU este curvia doar cu gândul. Lucrurile se precizează… simultan cu creşterea entropiei, aparent.
 15. Am pipait alt trup pentru a simti si provoca placeri de desfrau.
  Deci n-ai voie în cele, cu optimism, 300 de minute pe an (să-l văd eu pe ăla care, stătut fiind de vreo juma’ de lună, rezistă mai mult de 10 minute!), nici să-ţi pipăi atingi partenera soţia.
 16. Am trait necununat(a), adica in concubinaj.
  N-am lămurit deja asta? Şi apoi, ce faci cu variantele conform cărora fiecare e căsătorit în ochii Domnului în momentul în care se „împreunează” cu cineva?
 17. M-am casatorit cu alta femeie, nefiind divortat de prima.
  Parcă Biserica nu permitea divorţul? Sau asta e numai pentru catolici sau vreo aripă reformată a bisericii ortodoxe? Dacă da, care?
 18. M-am culcat cu femeia mea dupa ce am divortat de ea.
  Ah, deci divorţul e permis. Şi odată ce judecătorul a dat cu pixul, cununia cea sfântă şi unirea până la moarte este desfăcută şi-n ochii Domnului!
 19. M-am casatorit cu rudenie de sange, de cuscrie (nu se poate decat de la gradul al 8-lea in sus, altfel e pacatul amestecarii de sange).
  Asta e clar o regulă mai nouă… altfel ce facem cu Adam, Eva şi progeniturile lor, care se tot „căsătoreau” între ei ca mâţele?!
 20. Ca nas (nasa), m-am casatorit cu fina (finul) sau am dat voie copiilor mei sa se casatoreasca cu copiii finilor mei.
  Da, că finii şi cuscrii au devenit rude de sânge între ei prin voia Domnului şi cuvântul popii.
 21. Mi s-au facut mai mult de trei cununii in biserica( cununia a 4-a este pacat).
  Deci după ce ţi-au murit trei neveste nu mai ai voie să te căsătoreşti. Sau… cum rămâne totuşi cu divorţul ăla şi sclavia?
 22. Am facut pacatul malahiei singur(a) (adica atunci cand o persoana isi provoaca placere singura, masturbare). Acest pacat se numeste curvia cu diavolul.
  Ptiu! Piei, drace. Exorciso te in nomine patri et filii et spiritu sanc… stai, că asta-i la catolici… Complicat, cu atâtea Biserici şi Credinţe Adevărate!
 23. Am facut pacatul malahiei cu alta persoana, unul la altul. Eu cu altul, altul cu mine, cu femeie, barbat cu barbat, femeie cu femeie, cu copii.
  Deci teoremele nu sunt reciproce în matematica dumnezeiască. Şi mai aflăm ceva, omul e de trei genuri: bărbat, femeie şi copil (ultimul fiind asexuat, neutru cum s-ar spune în gramatică).
 24. Am facut pacatul sodomiei (barbat cu barbat, femeie cu femeie).
  Okay, bărbat cu bărbat… am înţeles. Dar femeie cu femeie? Ar fi relevante nişte detalii tehnice, având în vedere că femeile au o coastă în plus (sic!), dar le lipseşte… altceva.
 25. Am facut pacatul gomoriei (prostii cu gura, sex oral).
  Ah, de aia se cheamă „Sodoma şi Gomora”! Dar de ce nu, atunci, „Sodoma, Gomora, Onania şi Malahia”? („E un mister pentru noi!”)
 26. Am preacurvit cu animale, pasari (zoofilie), cu copii (pedofilie)
  Un pic de semantică şi explicarea etimologiei unor termeni. Dar, mai important de atât, aflăm că păsările nu sunt animale (de ce nu explică, atunci, separat termenul „aviofilie”), iar copiii nu sunt nici animale nici păsări (or fi plante?!).
 27. Am privit filme, poze cu prostii. Am in casa poze, statui cu prostii.
  Da, mă rog, poveste veche. Ar trebui să înceapă prin a arde toate „pozele” cu Cristoşi goi, la diferite vârste. Bine măcar că nu au şi statui, ca papistaşii!
 28. Am vorbit prostii.
  Aoleu! La asta ar trebui să ia aminte în primul rând „sfinţii părinţi”, care cum deschid gura trântesc câte o aiureală de lasă înlemnit orice om cu judecată… dar ar fi aşa tristă o viaţă petrecută în muţenie aproape totală.
 29. Am privit cu placere cum se impreunau animalele.
  Da’ păsările?

Uf! Am ajuns şi la sfârşitul listei. Detaliată, foarte detaliată, n-am ce zice! În concluzie, ai voie doar de vreo 20-30 de ori pe an câte o şedinţă de 5-10 minute, doar cu soţul/soţia, într-o cameră izolată vizual şi fonic, fără să pui mâna pe celălalt. Preferabil, cum zicea cineva, cu ochii la icoană şi ascultând „cântece de slavă” în fum de tămâie la lumina lumânărilor pe întuneric.

Halal!

Da’ ce de? Păi justificarea de bază şi cauza cauzelor ar fi, în principiu, că orice altceva e „urâţenie în ochii Domnului”, „animalic” şi „nenatural”. Cum nenatural este şi să mănânci/bei pentru orice alt motiv decât acela de a evita să mori de foame (şi atunci cu evlavie, mulţumind Domnului pentru bucatele pe care le-ai comandat de pe meniul restaurantului ţi le-a dăruit); cum nenatural este să umbli ca animalele, altfel decât îmbrăcat şi acoperit cuviincios să nu se vadă altceva decât degetele şi faţa; cum nenatural este să înveţi să scrii şi să citeşti pentru alt motiv decât să citeşti Biblia şi cântecele de slavă; cum nenatural este să asculţi altceva decât vorbe de slăvire a Duhului şi muzică bisericească; cum nenatural este…

9 comments to „Îndreptar pentru spovedanie” adnotat — 1. Păcatele trupului

 • „Atunci cand barbatul si femeia sant casatoriti si unul din ei sau amandoi,au relatii de amor cu alte persoane in afara de sot sau sotie se numeste preacurvie. Daca un barbat si o femeie au relatii intime dar nu sant casatoriti se numeste curvie”.

  Asta ca vroiai definitie 😛

  Bun inceput blog-ul, tine-o tot asa!

 • Mulţumesc de apreciere.

  În ceea ce priveşte definiţia curviei-precurviei… situaţia e cam aceeaşi ca tot restul: sunt mai multe variante care se bat cap în cap, după cum şi-a dat cu părerea fiecare sfânt, părinte, popă, mitropolit, arhimandrit etc. Prea încurcat ca să mă chinui să descâlcesc tot ghemul confuz. Whatever…

 • Cel putin vreo 50 imi lasa gura apa si 99% sint asa de intilnite ca raiul ala al lor n-are decit portar.

 • L3v|atan

  Maaaaaaaaaaaaa ma doare burta. Nu mai pot. am Ras pana m-am …. pe mine. Omule esti tare. Keep on the good work !! Bravo. Fara alte comenturi. Ca nu mai are rost.

 • Prea tare!!!Am ras cu lacrimi…dar voi plati pentru asta in iad,pe langa pacatele de care aminteai tu mai sus…

 • Hm! Eu unul, chiar de-ar fi adevărată povestea cu raiul şi iadul, tot aş prefera iadul. Pe de-o parte pentru că raiul e mai fierbinte decât iadul. Pe de altă parte, ce să aleg? Raiul, ca să petrec eternitatea pe-un norişor „înălţând cântece de slavă”? Trebuie să fie destul de plictisitor. Sau iadul, unde, după teoria creştină, o să găsesc cam tot ce poate fi mai interesant: scriitorii preferaţi, mai toţi prietenii şi băieţii faini? Tough decision! …well, not really 😉

 • andrei

  Parca mai era ceva.

  In timpul sexului care este doar pt procreere (evident), trebuie sa rezisti tentatiei de a simti placere si de a avea un orgasm. :))))

  Evident, trebuie facut tot ce este posibil ca frecventa contactului sa fie redusa treptat pana se ajunge la abstinenta.

 • Un el

  tu razi acum. mai tarziu poate vor rade altii.

 • deea

  Ms pt informatii ,maine ma duc sa ma spovedesc si sa ma impartasesc si nu stiam cum sa zic nul din pacatele de mai sus….:d

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>