Alfa

Bloggingul e pe cale de a deveni o pandemie –dacă nu a devenit deja între timp. Şi, ca orice epidemie care se respectă, e o boală extrem de contagioasă. I-am rezistat un timp, dar nu pe de-a-ntregul. Nu am avut un blog al meu, dar mi-am petrecut destul timp, prea mult chiar, pe blogurile altora. Poate aş fi continuat aşa, dar mi s-a mai întâmplat să vreau să spun câte ceva care nu-şi găsea locul ca replică prin alte părţi… şi soluţia cea mai bună este să o fac pe blogul meu.

De ce Hic sunt leones?

HIC SVNT LEONES ET DRACONES este textul care figura în petele albe de pe hărţile romane. Marca terra incognita, zona necunoscută, pentru a avertiza asupra pericolelor care pot exista acolo (leii). Şi mai era şi locul imaginarului (dragonii), unde erau înghesuite toate plăsmuirile. Este locul unde trăiau leii, panterele şi canibalii, dar şi oamenii fără cap şi grifonii, unde îşi aveau sălaşul spiritele şi zeii.

Şi din păcate mai avem, în ziua de azi, multe locuri care trebui marcate cu „hic sunt leones et dracones”. Şi pe hărţi şi, mai ales, în mintea oamenilor. Pete întunecate de ură şi intoleranţă, golite de raţiune, mânjite de refuzul de a raţiona şi spoite cu superstiţie.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>